Wat voor een wijnjaar wordt 2017?

Joeri Beelprez

Joeri Beelprez

Bezieler Kistjewijn.be
Sommelier sinds 1999
Meer dan 20 jaar wijnimporteur

blank

Het was warm deze zomer, mooi weer is toch goed voor de wijn….

Dat klopt voor een groot stuk, maar je moet rekening houden met de volledige cyclus, van bloem tot druif. 2017 begon excellent goed maar doorheen Frankrijk is er schade geweest door 2 nachten vorst in april die in bepaalde wijngaarden 30 tot 50% rendementsverlies veroorzaakt hebben door het kapot vriezen van de ontluikende bloemen. Deze zomer heeft een stuk daarvan goedgemaakt maar de volumes wijn in Frankrijk zullen in 2017 met ongeveer de helft dalen als we bepaalde berichten mogen geloven. Dat is in volume de slechtste oogst sinds 1945

Dorst zullen we zeker niet leiden er is nog voldoende voorraad van de andere jaren maar de prijzen zullen licht de hoogte ingaan. De Fransen zullen ook niet te veel terrein willen prijsgeven en de prijsstijging zal al bij al binnen de perken blijven. Het goede nieuws is wel dat door de leuke zomer de kwaliteit van 2017 goed zal zijn!

Andere blogposts

Kistjewijn.be: Rosé wijn

Rosé à volonté????

Paniek bij de roséminnende wijnliefhebber. Er zou dit jaar een tekort zijn aan rosé! In een van mijn vorige blogs

Veelgestelde vragen

Zit je met een vraag over wijn in het algemeen of Kistjewijn.be in het bijzonder? Bezoek onze rubriek “Veelgestelde vragen”. Veel kans dat je daar het antwoord al vindt!

logo kistjewijn

Waarschuwing

Kistjewijn.be bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen: