Veelgestelde vragen
Wij drukken 1 maal per week deksels. Als we jouw foto ten laatste dinsdagavond ontvangen, versturen we jou kist, al op donderdag, met een 24 uur pakjesdienst.
Je kan je geschenken selecteren en nadien bij het afrekenen bepalen hoeveel en welke kisten u naar de verschillende adressen wil sturen.
Wij sturen alle afleveringsinfo en de “track & trace” naar dit adres. Dit kan zeer belangrijk zijn vooral als we het pakket bij de eerste poging niet kunnen afgeven. Gezien wij het verrassingseffect van jouw geschenk willen behouden laten we, uiteraard, niet weten van wie de attentie komt.
Kurk in wijn is eigenlijk een schimmel die tijdens het productieproces of de botteling ontstaan is.
Als er kurk in het glas drijft, betekent dit niet dat de wijn ‘kurk’ heeft. Het is meestal een teken van een droge kurk of een slecht geopende fles. Een beetje schimmel aan de bovenkant (buitenkant) van de kurk is ook niets om je zorgen over te maken. Zorg wel dat je de fles niet afsluit met de beschimmelde bovenzijde van de kurk naar beneden, want de wijn kan dan alsnog door de schimmel aangetast worden.
Soms liggen er heldere kristallen onderin de fles of het glas wijn. Als de fles op zijn kant bewaard is, kan het voorkomen dat de kristallen zich aan de kurk hebben gehecht. Deze kristallen zijn wijnsteenzuurkristallen. Wijnsteenzuur komt van nature in druiven en dus ook in wijn voor. Het zuur kristalliseert als de wijn koud bewaard is. Wijnsteenzuurkristallen (kortweg wijnsteen) zijn onschadelijk voor jou en voor de wijn.
Het alcoholpercentage en de aanwezige suikers in je wijn bepalen hoeveel calorieën er in je glas wijn zitten.
Per glas (150ml):
- Droge witte wijn: 101 kcal
- Zoete witte wijn: 144 kcal
- Rode wijn: 123 kcal
- Rosé wijn: 107 kcal
Hier zijn talloze antwoorden op te geven. Het enige juiste antwoord is “oneindig” maar… wordt de wijn er ook beter van? Richtlijnen die ik je mee wil geven is: De meeste wijnen uit de Belgische supermarkt zijn gemaakt om meteen te nuttigen (vaak max. 1 a 2 jaar na oogstjaar). Bij een speciaalzaak, als die van ons ,werken we met wijnen die wel wat langer kunnen rijpen, andere zijn direct op dronk. Kijk naar de bijgevoegde steekfiche in de kist voor meer uitleg.
Nog vragen?
Zit je met een vraag over wijn in het algemeen of Kistjewijn.be in het bijzonder, maar geen zin om een boekwerk vol jargon open te slaan? Dat begrijpen wij helemaal. Stel je vraag aan Joeri!
Lees ook onze blog
Het gebruik van amphora’s in wijn: een traditionele techniek met een moderne twist.
Het gebruik van amphora’s in wijn.
Is alcoholvrije wijn wel wijn?
We hebben onlangs de pakketten van kistjewijn wat uitgebreid en van de gelegenheid gebruik gemaakt om 2 alcoholvrije pakketten de
Kistjewijn is ecologisch maar in het pakket zit piepschuim….?
Wij werken inderdaad met recycleerbare materialen. Glas, karton en hout. Wat er uit ziet als piepschuim wordt gemaakt van maïsmeel
Eviva España: ontdek een rijkdom aan gevarieerde Spaanse wijnen
Wist je dat Spanje het grootste wijnland ter wereld is, gebaseerd op zijn wijngaardoppervlakte? Toch zorgt de afwisseling tussen barre
Rosé à volonté????
Paniek bij de roséminnende wijnliefhebber. Er zou dit jaar een tekort zijn aan rosé! In een van mijn vorige blogs