blank

Veelgestelde vragen

Kistjewijn.be - Een fantastisch geschenk
Hoe lang duurt het om mijn foto te drukken?

Wij drukken 1 maal per week deksels. Als we jouw foto ten laatste dinsdagavond ontvangen, versturen we jou kist, al op donderdag, met een 24 uur pakjesdienst.

Ik wil verschillende kisten versturen naar meerdere adressen, kan dat?

Je kan je geschenken selecteren en nadien bij het afrekenen bepalen hoeveel en welke kisten u naar de verschillende adressen wil sturen.

Waarom hebben jullie het e-mail adres van de bestemmeling nodig?

Wij sturen alle afleveringsinfo en de “track & trace” naar dit adres. Dit kan zeer belangrijk zijn vooral als we het pakket bij de eerste poging niet kunnen afgeven. Gezien wij het verrassingseffect van jouw geschenk willen behouden laten we, uiteraard, niet weten van wie de attentie komt.

Wat is kurk in wijn?

Kurk in wijn is eigenlijk een schimmel die tijdens het productieproces of de botteling ontstaan is.
Als er kurk in het glas drijft, betekent dit niet dat de wijn ‘kurk’ heeft. Het is meestal een teken van een droge kurk of een slecht geopende fles. Een beetje schimmel aan de bovenkant (buitenkant) van de kurk is ook niets om je zorgen over te maken. Zorg wel dat je de fles niet afsluit met de beschimmelde bovenzijde van de kurk naar beneden, want de wijn kan dan alsnog door de schimmel aangetast worden.

Er liggen kleine kristallen op de bodem van de fles. Is dat erg?

Soms liggen er heldere kristallen onderin de fles of het glas wijn. Als de fles op zijn kant bewaard is, kan het voorkomen dat de kristallen zich aan de kurk hebben gehecht. Deze kristallen zijn wijnsteenzuurkristallen. Wijnsteenzuur komt van nature in druiven en dus ook in wijn voor. Het zuur kristalliseert als de wijn koud bewaard is. Wijnsteenzuurkristallen (kortweg wijnsteen) zijn onschadelijk voor jou en voor de wijn.

Hoeveel calorieën bevat wijn?

Het alcoholpercentage en de aanwezige suikers in je wijn bepalen hoeveel calorieën er in je glas wijn zitten.
Per glas (150ml):

  • Droge witte wijn: 101 kcal
  • Zoete witte wijn: 144 kcal
  • Rode wijn: 123 kcal
  • Rosé wijn: 107 kcal
Hoe lang kan je een wijn bewaren?

Hier zijn talloze antwoorden op te geven. Het enige juiste antwoord is “oneindig” maar… wordt de wijn er ook beter van? Richtlijnen die ik je mee wil geven is: De meeste wijnen uit de Belgische supermarkt zijn gemaakt om meteen te nuttigen (vaak max. 1 a 2 jaar na oogstjaar). Bij een speciaalzaak, als die van ons ,werken we met wijnen die wel wat langer kunnen rijpen, andere zijn direct op dronk. Kijk naar de bijgevoegde steekfiche in de kist voor meer uitleg.

Nog vragen?

Zit je met een vraag over wijn in het algemeen of Kistjewijn.be in het bijzonder, maar geen zin om een boekwerk vol jargon open te slaan? Dat begrijpen wij helemaal. Stel je vraag aan Joeri!

Lees ook onze blog

Kistjewijn.be: Rosé wijn

Rosé à volonté????

Paniek bij de roséminnende wijnliefhebber. Er zou dit jaar een tekort zijn aan rosé! In een van mijn vorige blogs

logo kistjewijn

Waarschuwing

Kistjewijn.be bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen: